uShop English (U.S.) for 179!

uStorekeeper English (U.S.) for 149!

 Products
       uTest
       uReserve
       uShop
       uStorekeeper
       uGolf
       uDirectory
       uSignIn
 Tech Support
       Support Policy
       Knowledge Base
            uTest
            uReserve
            uShop
            uStorekeeper
            uGolf
            uDirectory
            uSignIn
       Documentation
       Reference Sites
 Legal
       Software Piracy
       Legal Notices
       Privacy Policy
       Licensing
 Miscellaneous
       Reseller Info
       Contact Us
       Site Map
Shopping Cart

Knowledge Base Lobby : uStorekeeper Support Conference : Configuration Questions
Dec-13-17 11:37 PM EST
Original Message
Shopping Cart
Author Dwain on 08-05-2001 at 13:12 (EST)
After entering a credit card number, customers are getting the following error message: "Configuration Error" "Unable to connect to socket" Please advise.
E-MAIL AUTHOR | TABLE OF CONTENTS

Table Of Contents
  Configuration Error Microburst Technologies Support Tea, 2001-08-05 19:06:22 (1)
            RE: Configuration Error Bill Weiner, 2001-08-06 06:53:15 (2)

Messages In This Discussion
         1. Configuration Error
        Author Microburst Technologies Support Tea on 08-05-2001 at 19:06 (EST)
It sounds like this is a store that you have previously set up, and previously were able to successfully process credit cards, is this correct? If the problem you described "just started happening", but it used to work, then there might be a problem on your secure server. Do you have an NT or Unix server? Did your provider recently get hit with the Red Worm virus?
TABLE OF CONTENTS
                 2. RE: Configuration Error
                Author Bill Weiner on 08-06-2001 at 06:53 (EST)
The "unable to connect to socket" error is coming from the point in the uStorekeeper CGI Script where it is trying to send the email notification/email receipt.

Since you are trying to use the "SOCKETS" email method...does that mean that you have an NT server? If so, then it sounds like a socket is not being opened to your specified mail server. This can be caused by a variety of server configuration reasons... but before trying a different email method, you can try changing the following settings in your "ustorekeeper-lib.pl" file:

Near the top of your "ustorekeeper-lib" script (just below the main configuration questions), change:

$AF_INET = 2;
$SOCK_STREAM = 1;

To

$AF_INET = 1;
$SOCK_STREAM = 1;

And see if that makes a difference.

Also, verify that your mail server's IP address is correctly specified in configuration question #19 at the top of the "ustorekeeper-lib.pl" script.
TABLE OF CONTENTS

© 2003 Microburst Technologies, Inc.