uShop English (U.S.) for 179!

uStorekeeper English (U.S.) for 149!

 Products
       uTest
       uReserve
       uShop
       uStorekeeper
       uGolf
       uDirectory
       uSignIn
 Tech Support
       Support Policy
       Knowledge Base
            uTest
            uReserve
            uShop
            uStorekeeper
            uGolf
            uDirectory
            uSignIn
       Documentation
       Reference Sites
 Legal
       Software Piracy
       Legal Notices
       Privacy Policy
       Licensing
 Miscellaneous
       Reseller Info
       Contact Us
       Site Map
Affiliate Programs

Knowledge Base Lobby : uShop Support Conference : General Questions
Dec-13-17 11:42 AM EST
Original Message
Affiliate Programs
Author Paul Abernathy on 12-31-2000 at 21:01 (EST)
I have the Affiliate program set up and I got a affiliate who placed the proper link on their page but when we ordered something through their page to mine it did not give them the 5% I set it up to give and nothing was in his log...what could be the problem?
E-MAIL AUTHOR | TABLE OF CONTENTS

Table Of Contents
  RE: Affiliate Programs Bill Weiner, 2001-01-02 06:33:15 (1)
            Affiliate Problem Paul W. Abernathy, 2001-01-03 22:03:19 (2)
            I think I have it bill...I did not read it fully Paul W. Abernathy, 2001-01-03 22:10:03 (3)
                 Nope..Did not work...I have no clue now what could be wrong Paul W. Abernathy, 2001-01-03 22:28:26 (4)
                      RE: Nope..Did not work...I have no clue now what could be wrong Bill Weiner, 2001-01-04 07:36:52 (5)
                           Affiliate program Paul W. Abernathy, 2001-01-04 21:58:54 (6)
                                RE: Affiliate program Bill Weiner, 2001-01-05 07:51:10 (7)
                                     Affiliate Program Paul Abernathy, 2001-01-06 00:41:54 (8)
                                          RE: Affiliate Program Bill Weiner, 2001-01-09 07:57:13 (9)
                                               Can't seem to make it work.... Paul W. Abernathy, 2001-01-10 00:17:07 (10)
                                                    RE: Can't seem to make it work.... Bill Weiner, 2001-01-10 06:14:03 (11)
                                                         Affiliate Link Paul W. Abernathy, 2001-01-10 19:40:53 (12)

Messages In This Discussion
         1. RE: Affiliate Programs
        Author Bill Weiner on 01-02-2001 at 06:33 (EST)
Can you tell if the affiliate cookie is being set when they link to your site? That is, as a test, try setting your browser to "warn before setting cookie" and then see if a cookie is set when you follow your affiliate's link. If it is not being set.... or if the URL that is setting it is not the same secure URL of your ushop.pl script that actually processes the order... then you may have to use the special "cookies.pl" script described at:

http://www.uburst.com/uShop/cookies.html

Let me know if that doesn't resolve the problem.
TABLE OF CONTENTS
                 2. Affiliate Problem
                Author Paul W. Abernathy on 01-03-2001 at 22:03 (EST)
Bill,

I have the special cookie.pl installed and set at 755 like listed...a cookie is being set but it is not transfering the info to the Affiliate Log under that persons name. I am using my hosts secure certificate so on the affiliate site for the affilate the listing is this.

http://www.radiopet.com/cgi-bin/ushop.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

As listed on the instructions page...the affiliate site is www.dgob.8m.net which is for my www.radiopet.com website.

Thanks,
Paul W. Abernathy
Radiopet.Com

TABLE OF CONTENTS
                 3. I think I have it bill...I did not read it fully
                Author Paul W. Abernathy on 01-03-2001 at 22:10 (EST)
Bill,

I think I have it now...the whole thing is to be changed for the affiliate to work properly..lit has to be like the following:

http://www.radiopet.com/cgi-bin/cookies.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

I think I have it now......thanks for making me think a bit....my brain gets moldy when things work fine for so long..then I get a problem but thanks again as I think this will fix it.

Paul W. Abernathy
Radiopet.Com

TABLE OF CONTENTS
                         4. Nope..Did not work...I have no clue now what could be wrong
                        Author Paul W. Abernathy on 01-03-2001 at 22:28 (EST)
Bill,

I tried it with the listing above and nothing...i ordered something through the affiliate to my site and everything went as normal but did not log the information in the persons account, I got this guy thinking he is going to make money and I cant even get his affiliate system to work..lol...glad he cant see this...:)

Paul
TABLE OF CONTENTS
                                 5. RE: Nope..Did not work...I have no clue now what could be wrong
                                Author Bill Weiner on 01-04-2001 at 07:36 (EST)
(FOR A QUICK SOLUTION, JUMP TO THE BOTTOM OF THIS POSTING - IN CASE YOU DON'T WANT TO READ MY LONG ASSESSMENT)

Hmmmm... that's a tricky one.

I can definitely see that the "affiliate" cookie is being set when you go to the URL:

http://www.radiopet.com/cgi-bin/cookies.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

However, by viewing the source of first "Review Cart" page (the first page that is display after you press the "uShopOrderButton" applet)... I can see that "id" parameter is still just blank. (it should be "cjohnson"). I then viewed the source of your "display_cart.html" page in order to make sure that you have the latest version of that... which you do. I also checked out the file size of your uShopJSI applet... and that applet too appears to be latest version (So I'll assume you have the latest version of the other applets too). In fact, the only thing that is questionable to me, is the fact that since you are using the following codebase for your applets:

CODEBASE="http://www.radiopet.com./classes/"

(WITH THAT EXTRA "." AFTER THE ".COM")

... your URL of your "display_cart.html" page is showing up as:

http://www.radiopet.com./classes/display_cart.html

Now, with cookies, there is a rule that the only domain that can read the cookie... is the domain that set the cookie. So I'm not sure if there is a problem with the fact the cookie is being set for the domain:

www.radiopet.com

but trying to be read from the domain:

www.radiopet.com.

As a test, I tried linking to your script via the URL:

http://www.radiopet.com./cgi-bin/cookies.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

... in order to set the cookie for the domain:

www.radiopet.com.

... with the extra "." at the end... but that still didn't seem to resolve the problem.

Very strange.

I am going to think about it some more, but based on the rule that "the domain setting the cookie must be the domain reading the cookie", here is a link that WILL WORK FOR YOU:

https://host.serverwsc.net/radiopet/cgi-bin/ushop.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

So tell your affiliate to use that URL when linking to your site.
TABLE OF CONTENTS
                                         6. Affiliate program
                                        Author Paul W. Abernathy on 01-04-2001 at 21:58 (EST)
Bill,

Ok I tried the one you said below but a warning keeps popping up which I am sure has to do with the fact it is a secure call to the site as it has the https. As for the "." after the .Com I did not see that as a problem because the link had nothing to do with the class files and everything is working fine..the reason I used the full path is from what I saw it works better for older browsers and so on and I want to make sure there is no loading problem with any visitor and figured the direct path in each applet would ensure a faster load and no problems. Thanks for looking into it for me as I will tell them about the other one but since warnings pop up I am not sure how many vistors through him will want to choose yes when they are told any transaction is not safe or thats atleast what the pop up is saying based on the https call.

Paul
TABLE OF CONTENTS
                                                 7. RE: Affiliate program
                                                Author Bill Weiner on 01-05-2001 at 07:51 (EST)
I spent some more time looking at it and I think I see a way it can be done regardless of the codebase. Since the change would have to be made in one of the class files, however, it's going to take a few days to implement and test.... so in mean time, you'll just have to use the secure URL for your affiliates. And if the secure/non secure popup messages bother you, perhaps you could temporarily setup an intermediate page on your secure server that you specify via the "url" parameter of the affiliate url... because at least that would prevent any double secure/non secure messages. But in any case, we'll do some testing here and get some to try sometime next week.
TABLE OF CONTENTS
                                                         8. Affiliate Program
                                                        Author Paul Abernathy on 01-06-2001 at 00:41 (EST)
Bill,

Sounds great...the affiliates can wait until then. I sure thank you for all the attention you are paying to this. It shows I made the right choice in software and companies for my companies shopping cart needs.

Paul W. Abernathy,CEO
RadioPet.Com
TABLE OF CONTENTS
                                                                 9. RE: Affiliate Program
                                                                Author Bill Weiner on 01-09-2001 at 07:57 (EST)
The modification seems to be working fine... so we'll probably be releasing it with the next update to uShop... which should available within the next couple weeks.

But in case you would like to start using it now, I will email you the modified uShopJSI.class file a little later today.
TABLE OF CONTENTS
                                                                         10. Can't seem to make it work....
                                                                        Author Paul W. Abernathy on 01-10-2001 at 00:17 (EST)
Bill,

What URL should I use now...this is the one I tried and it does not work..http://www.radiopet.com/cgi-bin/cookies.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

I am not sure what the URL is supposed to be but that one does not work for the Affiliate Area..does not transfer anything to the log.

Paul Abernathy,CEO
RadioPet.Com
TABLE OF CONTENTS
                                                                                 11. RE: Can't seem to make it work....
                                                                                Author Bill Weiner on 01-10-2001 at 06:14 (EST)
Because you have that extra "." in your codebase, try using this URL to link affiliates:

http://www.radiopet.com./cgi-bin/cookies.pl?id=cjohnson&url=http://www.radiopet.com/

That should work for you.
TABLE OF CONTENTS
                                                                                         12. Affiliate Link
                                                                                        Author Paul W. Abernathy on 01-10-2001 at 19:40 (EST)
Bill,

Thanks..It works fine now...again you guys are right on the ball...Kudos to such a wonderful job you all are doing..:)

Paul W. Abernathy,CEO
RadioPet.Com
TABLE OF CONTENTS

© 2003 Microburst Technologies, Inc.