uShop English (U.S.) for 179!

uStorekeeper English (U.S.) for 149!

 Products
       uTest
       uReserve
       uShop
       uStorekeeper
       uGolf
       uDirectory
       uSignIn
 Tech Support
       Support Policy
       Knowledge Base
            uTest
            uReserve
            uShop
            uStorekeeper
            uGolf
            uDirectory
            uSignIn
       Documentation
       Reference Sites
 Legal
       Software Piracy
       Legal Notices
       Privacy Policy
       Licensing
 Miscellaneous
       Reseller Info
       Contact Us
       Site Map
"No Data Returned" error message via Authorize.net

Knowledge Base Lobby : uShop Support Conference : General Questions
Oct-22-17 10:36 PM EST
Original Message
"No Data Returned" error message via Authorize.net
Author Ron Stewart on 05-30-2001 at 17:34 (EST)
I am trying to have authorize.net process my transactions, and when an order is placed, it appears to be reading correctly on their end. The problem is with the message that is displayed after the transaction is processed: It says: "No Data Returned". Thats it. Nothing else. THe customer should see a "thanks for ordering" or something like that, but instead they just get "no data returned" on their browser.

According to the support folks at Authorize.net, the problem is with the script being run from the shopping cart program. Specifically, the " INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="x_ADC_URL" VALUE="https://www.beerisgoodforyou.com:444/cgi-bin/ushop.pl".

They say their system cannot direct a transaction to that page (or any script page for that matter). Is this a problem with having to use port "444" in my url? I wouldn't think that would matter myself, but who knows.

Any ideas?
E-MAIL AUTHOR | TABLE OF CONTENTS

Table Of Contents
  RE: No Data Returned" error message via Authorize.net Bill Weiner, 2001-05-30 23:20:06 (1)
            Server is fine Ron Stewart, 2001-06-02 11:22:18 (2)
                 RE: Server is fine Bill Weiner, 2001-06-05 22:22:41 (3)
                      still not working Ron Stewart, 2001-06-06 21:32:09 (4)
                           RE: still not working Bill Weiner, 2001-06-06 23:45:40 (5)
                                No Luck Ron Stewart, 2001-06-08 21:32:05 (6)
                                     RE: No Luck Bill Weiner, 2001-06-10 22:28:12 (7)
                                          Server is fine Ron Stewart, 2001-06-10 22:57:16 (8)

Messages In This Discussion
         1. RE: No Data Returned" error message via Authorize.net
        Author Bill Weiner on 05-30-2001 at 23:20 (EST)
Well, obviously their system CAN direct transaction results to CGI scripts... because that is the way their interface works.

You can also see a working demo of the uShop - Authorize.Net interface at:

http://www.uburst.com/uShop/authorizenet/

As for why you are getting a "No Data Returned" error, I'm not exactly sure. I do not believe the "444" in your URL:

https://www.beerisgoodforyou.com:444/cgi-bin/ushop.pl

.... would be causing a problem. But if so, the Authorize.Net people should be able to tell you that.

My guess is that your script's URL:

https://www.beerisgoodforyou.com:444/cgi-bin/ushop.pl

... was just not working at the time you were trying the test order. I say this because, I tried going to that URL a couple minutes ago and just got an "Unable to locate server" error. Now, however, that URL seems to properly generate the uShop Login Screen.
TABLE OF CONTENTS
                 2. Server is fine
                Author Ron Stewart on 06-02-2001 at 11:22 (EST)
I've double checked and the server is fine. In fact it would have to be or the order wouldn't be processed in the first place.

I've tested several other transactions and I'm still unable to shake the "no data returned" message.

Under "payment options" for Authorize.net there is a category for "Customer ID" right below "Merchant ID". The folks at AN didn't know what that is for so I've left it blank. Could that be the culprit??
TABLE OF CONTENTS
                         3. RE: Server is fine
                        Author Bill Weiner on 06-05-2001 at 22:22 (EST)
The value that you enter as the "Customer ID" is how online transactions on Authorize.Net will be marked. That is, Authorize.Net can handle online transactions ... and can also handle manual credit card orders (ie. if someone calls in an order).

Whatever value you enter as the "Customer ID" field is how Authorize.Net will indicate on the batch history which orders came from online transactions. So I would suggest just leaving the "Customer ID" set to the default value of "Online Customer". This way, whenever you login to Authorize.Net and view your current batch processing... you will see all online orders marked as "Online Customer".
TABLE OF CONTENTS
                                 4. still not working
                                Author Ron Stewart on 06-06-2001 at 21:32 (EST)
I've changed the customer ID setting to read: Online Customer, however I'm still getting the "no data returned" error.

I'm using their "virtual terminal" right now to manually key in orders, but it is a pain in the rear. How can I get this to work?
TABLE OF CONTENTS
                                         5. RE: still not working
                                        Author Bill Weiner on 06-06-2001 at 23:45 (EST)
As a test, try configuring your Authorize.Net Payment Option Settings to be the same settings we use on our Authorize.Net interface demo:

http://www.uburst.com/uShop/authorizenet/

That is, login to your uShop Control Panel and configure your Authorize.Net Payment Options settings to be:

Authorize.Net URL: https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll
Merchant ID: testing
Customer ID: Online Customer
Address Verification: True
Test Mode: True
TABLE OF CONTENTS
                                                 6. No Luck
                                                Author Ron Stewart on 06-08-2001 at 21:32 (EST)
I've tried emulating the setting you suggested and I still get the "no data returned" error message. I made my settings:
Authorize.Net URL: https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll
Merchant ID: testing
Customer ID: Online Customer
Address Verification: True
Test Mode: True

No luck.

Have you ever seen this "no data returned" error before?

Please help,

Ron
TABLE OF CONTENTS
                                                         7. RE: No Luck
                                                        Author Bill Weiner on 06-10-2001 at 22:28 (EST)
The only time I've ever seen a "no data returned" error was when the server was not responding and/or the script timed out.

1) Do you have many other scripts/accounts running on that server? If so, then it could be an issue with the server load.

2) Or, it may be related to the email receipt problem that you are describing in your other posting. Maybe try setting the "Email Customer" option to "NO" and see if that resolves the problem. (Again, keep using the "test" Authorize.Net settings when doing any tests).
TABLE OF CONTENTS
                                                                 8. Server is fine
                                                                Author Ron Stewart on 06-10-2001 at 22:57 (EST)
I have checked with the my server guy, and he says that he has never gone past 2% load capacity even during peak volumes. So the server load seems like it is not the issue.

I changed my settings for the email issue to "no" as per your suggestion in item #2 and I still get the same error message.

Thoughts?
TABLE OF CONTENTS

© 2003 Microburst Technologies, Inc.