www.uburst.com www.uburst.com

"Coupons not working"

Go back to the LobbyClick here to Go Back to Main ListingClick here to see helpClick here to Search the Forum

Problems with trying to place orders.
Forum Type: Public
Moderator: edmunds
Time Zone: EST
Printer Friendly Format
Original Message
 
"Coupons not working"
Posted by David Futcher on Sep-26-00 at 03:34 AM (EST)
I've updated to Ushop v3.10, and tonight tried creating the first coupon for my store. However, I'm getting no indication that anything is happening!

I'm trying to trigger the coupon with a link, instead of entering a code on the order form (everyone kept asking how they could get a coupon when it was on the order form!). You can see the page I'm trying to link from at http://www.futcher.com/nameflag/prize-winner.html

I'm trying to give the user a $13.00 discount on their order. However, I don't see that happening anywhere in the order process.

Any hints??? Is there another update that adresses this issue?

Thanks,

David Futcher

Click to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents

 Table of Contents

Coupons not working, David Futcher, Sep-26-00, (1)
RE: Coupons not working, Bill Weiner, Sep-26-00, (2)
Re: Coupons not working, David Futcher, Sep-27-00, (3)

 

 
Click here to goto Click here to goto the Lobby
Messages in this discussion
 
1 . "Coupons not working"
Posted by David Futcher on Sep-26-00 at 03:36 AM (EST)
By the way, just to save you a trip to the site, the syntax I used for my link was the following:

http://www.flagline.com/cgi-bin/ushop.pl?coupon=NTF&url=http://www.flagline.com/countries.html

Thanks again...

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
2 . "RE: Coupons not working"
Posted by Bill Weiner on Sep-26-00 at 01:02 PM (EST)
I think there may be two issues that may be contributing to the problem:

1) I noticed that you commented out the entire "coupon" section on your "order_template.html". I'm pretty sure that if you are going to use coupons at all, then you will need to put the "coupon_number" input field somewhere on your order form.... so that the "coupon_number" can be POSTed with all of the other fields on the order form. If the coupon was already set by linking to the ushop.pl script with the "coupon" keyword (as you are doing)... uShop will automatically handle filling in that coupon field for the customer. So as one part of the fix, try leaving that "coupon_number" input field somewhere on the order form.

2) The reason I say there may be another problem is due to the fact that I'm pretty sure that even though you have the "coupon_number" field commented out, uShop should still be setting the "value" of that commented-out field. From looking at the source of your order page, however, it appears that the "coupon_number" value is still set to "". So, what may be happening is that the coupon cookie is being set when you link to the script at:

http://www.flagline.com/cgi-bin/ushop.pl?coupon=NTF&url=http://www.flagline.com/countries.html

However, during the order process, that "coupon" cookie does not have permission to be read from your secure script at:

https://www2.addr.com/~uep/cgi-bin/ushop.pl

That is, since the public and secure domains vary by more than just "http" and "https":

www.flagline.com

and

www2.addr.com

The script at "www2.addr.com" does not have permission to read the cookie set by the script at "www.flagline.com".

To get around this type of problem, we are currently working on an additional module that will handle when the domain names differ ... and hope to have this module available soon. In the meantime, however, perhaps you can try linking via your secure URL:

https://www2.addr.com/~uep/cgi-bin/ushop.pl?coupon=NTF&url=http://www.flagline.com/countries.html

-----

On a side note (unrelated to the above problem), while looking at your site, I noticed that you are using a codebase of:

CODEBASE="./u3/classes/"

instead of the default codebase of:

CODEBASE="../classes/"

This is ok, but be sure to set the special "codebase" parameter of your uShopOrderButton applet:

param name="codebase" value="./u3/classes/"

... otherwise, you may run into some browser incompatibility problems.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
3 . "Re: Coupons not working"
Posted by David Futcher on Sep-27-00 at 00:55 AM (EST)
Bill,

Thanks for the great help here. I changed all of the above items you suggested. On my order-template.html form, I just made the "coupon_number" field a hidden input field to keep from having it display on all orders (and therefore unnecessarily excite any skinflint customers!)

Thanks again,

Dave

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents


Archive This Thread: Admin and Moderator OnlyRemove This Thread: Admin and Moderator Only
Click here to goto Click here to goto the Lobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Questions or problems regarding this bulletin board should be directed to Webmaster
©1997-1999 by DCScripts. All rights reserved.