www.uburst.com www.uburst.com

"Affiliate cookies.pl"

Go back to the LobbyClick here to Go Back to Main ListingClick here to see helpClick here to Search the Forum

CGI Script Related Problems
Forum Type: Public
Moderator: edmunds
Time Zone: EST
Printer Friendly Format
Original Message
 
"Affiliate cookies.pl"
Posted by Clark on Feb-24-02 at 11:10 PM (EST)
Hi all,
I'm having a bugger of a time getting this thing to pass a cookie. At least I think that's the problem. I can't get anything to show up in an affiliates report so I'm assuming that's the problem.

The site doesn't have its own security cert so I'm using cookies.pl. It redirects but doesn't pass a cookie. I then did the image thing as suggested in the docs. No cookie. Here is a URL of a test page:
http://www.allpowerseminar.com/cookietest.htm
You will be able to follow it from there.

https://www.securelytransact.com/~allpowerseminar/cgi-bin/ushop.pl?command=report will get you to the affilate report page with ID=ap and Password=test.

Anything else I'm leaving out??? I'll send diagnostics if you need 'em.


Click to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents

 Table of Contents

RE: Affiliate cookies.pl, Bill Weiner, Feb-25-02, (1)
awww crap..., Clark, Feb-25-02, (2)
link to page, Clark, Feb-25-02, (3)
fixed, Clark, Feb-25-02, (4)
A new cookie question, Clark, Feb-26-02, (5)
RE: A new cookie question, Bill Weiner, Feb-28-02, (6)
Cookies revisited, Clark, Mar-19-02, (7)
RE: Cookies revisited, Bill Weiner, Mar-19-02, (8)
hmmmm..., Clark, Mar-20-02, (9)
RE: hmmmm..., Bill Weiner, Mar-20-02, (10)
RE: hmmmm..., Clark, Mar-20-02, (11)
RE: hmmmm..., Bill Weiner, Mar-20-02, (12)
hmmmmm... :-), Clark, Mar-21-02, (13)
RE: hmmmmm... :-), Bill Weiner, Mar-21-02, (14)

 

 
Click here to goto Click here to goto the Lobby
Messages in this discussion
 
1 . "RE: Affiliate cookies.pl"
Posted by Bill Weiner on Feb-25-02 at 05:20 AM (EST)
I took a look at your test site at:

http://www.allpowerseminar.com/cookietest.htm

And saw that your first link:

http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cookies.pl?id=ap&url=http://www.allpowerseminar.com/

...does indeed set the affiliate cookie:

affiliate=ap

However, I noticed your actual store exists on the URL:

https://www.securelytransact.com/~allpowerseminar/secure/ushop/products.htm

Cookies can only be read from the same domain that they were set. So since you "set" the cookie with the "cookies.pl" script on the "http://www.allpowerseminar.com/" domain, your store on the domain "https://www.securelytransact.com/" will not be able to read the cookie.

The best thing to do would be to setup your regular store pages on your same "http://www.allpowerseminar.com/" domain... and then just link to the "ushop.pl" script on your secure server via the uShop 3.x uShopOrderButton applet.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
2 . "awww crap..."
Posted by Clark on Feb-25-02 at 06:03 PM (EST)
So I've made all the moves to get my store onto my public server. What a lot of link housekeeping...

But now the store doesn't work. The first time I call the secure server is from the ShopOrderButton as suggested. But the store hangs on the "Please Wait..." page. I'm still waiting. The link to the script is to the same script that worked great when the whole store was on the secure server. And the script obviously starts as it gets me as far as the "Please Wait...". What am I missing? The ushop.pl script works great as the admin panel... just not to process orders.

Frustrated with something that was working...
Clark

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
3 . "link to page"
Posted by Clark on Feb-25-02 at 06:08 PM (EST)
I didn't include this in the above message by mistake. Here is the link to my store page after the move to the public server:
http://www.allpowerseminar.com/shop/purchase.htm
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
4 . "fixed"
Posted by Clark on Feb-25-02 at 06:29 PM (EST)
There was an error on my display_cart.html page. Don't ask me how it got there. Or why it was working before with this same exact code. But downloading a fresh one fixed it.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
5 . "A new cookie question"
Posted by Clark on Feb-26-02 at 02:46 PM (EST)
I've got the cookies set using the long URL with redirect method. The cart even gets them. That's all good.

I'm just bugged by that superlongandhokielookingURL that the redirect method makes me use/give out. Can I use the IMG SRC method to avoid that? I've placed this "image" on my page but it doesn't seem to set a cookie:
IMG SRC="http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cookies.pl?id=ap" BORDER=0 WIDTH=1 HEIGHT=1

So my questions:
-Should this work?
-Can I set a cookie this way (by the visitor just visiting the page this "image" is on) or do they have to actually click on a link to set the cookie?
-Should I just get over the long ugly URL?

Thanks!

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
6 . "RE: A new cookie question"
Posted by Bill Weiner on Feb-28-02 at 10:28 PM (EST)
See the following page for additional cookie linking options/ideas:

http://www.uburst.com/uShop/cookies.html

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
7 . "Cookies revisited"
Posted by Clark on Mar-19-02 at 02:59 PM (EST)
OK... I'm back to finally get this thing working like I want. Procrastination is grand, ain't it?

Bill, I've read through that page on cookies (http://www.uburst.com/uShop/cookies.html) dozens of times. And I'm still not sure if I can accomplish what I want to do.

I am wanting to use the affiliate feature to track ads and the source of visitors. I will have a different custom page for each source.

I would like a cookie to be set just by a visitor loading my page. Not when he links out of my page. (I lose people that type in a new URL or close their browsers this way.) I can't control the link to my page. And I don't want to make every link out of the page one that goes through the cookies.pl script. Just for simplicity and organizational clarity on my end. It's a little clunky now. And I lose track of some visitors as noted above.

Can I use the image solution (#7 at http://www.uburst.com/uShop/cookies.html) WITHOUT the link part of it? (I want to put this image on MY page so there would be no need for a link to my page at that point)

What can I do to have a cookie set just by someone loading my page?

Tech note: I DON'T have my own secure certificate.

Thanks for your excellent help,
Clark

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
8 . "RE: Cookies revisited"
Posted by Bill Weiner on Mar-19-02 at 10:12 PM (EST)
Yes, you can use just the "IMG SRC" part of that solution (solution #7 on http://www.uburst.com/uShop/cookies.html) to set the cookie. Just leave off the whole < A HREF.... /A > part. In fact, all you really need to do is put the following HTML somewhere on your page:

< IMG SRC="http://www.yourdomain.com/cgi-bin/ushop/cookies.pl?id=TEST" BORDER=0 WIDTH=1 HEIGHT=1 >

And that should do it.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
9 . "hmmmm..."
Posted by Clark on Mar-20-02 at 04:02 AM (EST)
That is the solution I'm looking for. Well, I can't seem to get that to work. The cookie just doesn't get set. And that is strange as the script is working because the redirect method DOES work.

This works:
a href="http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cookies.pl?id=ap&url=http://www.allpowerseminar.com/welcome.htm"

This doesn't:
IMG SRC="http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cookies.pl?id=ap" BORDER=0 WIDTH=1 HEIGHT=1

Ideas?

(sorry for the incomplete html... I don't know how to make it show up on this message board when I use the complete tags...)

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
10 . "RE: hmmmm..."
Posted by Bill Weiner on Mar-20-02 at 07:49 AM (EST)
That's interesting. Try something like this:

< IMG SRC="http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cookies.pl?id=ap&url=http://www.allpowerseminar.com/images/allpower_book.jpg" BORDER=0 WIDTH=1 HEIGHT=1 >

(Your server might need some url to redirect to ... so try specifying an image URL there... you can leave the WIDTH and HEIGHT set to 1 if you don't want the image visible... or just remove the WIDTH and HEIGHT if you do want the image visible.)

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
11 . "RE: hmmmm..."
Posted by Clark on Mar-20-02 at 03:54 PM (EST)
OK... I'm at my wits end now. Now even the link/redirect method is not setting a cookie. AAAAaaaaarrrrrrrgggggghhhhhh...

So here's what I know:
-The cookies.pl script IS redirecting
-No cookies are being set
-This DID work before (using the link redirect method)
-Perl scripts ARE working on this server (as evidenced by http://www.allpowerseminar.com/cgi-bin/cgitest.pl and the fact that cookies.pl is redirecting)

What I've done:
-re-uploaded cookies.pl (ASCII)
-CHMOD 755
-Path to Perl is obviously correct since it's redirecting.

I've also set up a cookie test page again. This has both cookie setting methods on it:
http://www.allpowerseminar.com/cookietest.htm

Neither of these methods is now working. Test them for yourself. No cookies show up on your machine, right? Look at the source code and see what you think.

So what did I manage to screw up? I really want that image method to work. It saves me a ton of link maintenance.

Thanks for your help,
Clark


Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
12 . "RE: hmmmm..."
Posted by Bill Weiner on Mar-20-02 at 09:50 PM (EST)
I just tried out your test page:

http://www.allpowerseminar.com/cookietest.htm

And BOTH methods set cookies.

I also saw that the "Store" link on your site also set the affiliate cookie.

So that's 3 different links that are setting the affiliate cookie on your site.

(I even placed a test order...so you should receive an order for affiliate "ap".)

You can verify the cookies are being set yourself by:

1) Configuring your browser to "Warn before accepting cookies"... and you will see each place the "affiliate" cookie is set.

And/or

2) Viewing the source of order form pages and you will see a hidden "id" variable being POSTed throughout the order process.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
13 . "hmmmmm... :-)"
Posted by Clark on Mar-21-02 at 03:52 AM (EST)
Bill, you are absolutely right. I think my problems must have been on my browser because I had set it to warn of cookies earlier when I was troubleshooting and got nothing. I did it again now and still nothing. So I went back to troubleshooting 101 and rebooted. And it now works. I feel like an idiot. Thanks for all your help. It is greatly appreciated.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
14 . "RE: hmmmmm... :-)"
Posted by Bill Weiner on Mar-21-02 at 06:17 AM (EST)
Hey, no problem! Glad you got it working!
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents


Archive This Thread: Admin and Moderator OnlyRemove This Thread: Admin and Moderator Only
Click here to goto Click here to goto the Lobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Questions or problems regarding this bulletin board should be directed to Webmaster
©1997-1999 by DCScripts. All rights reserved.