www.uburst.com www.uburst.com

"uShop Lite "sendmail" simply does NOT work!"

Go back to the LobbyClick here to Go Back to Main ListingClick here to see helpClick here to Search the Forum

CGI Script Related Problems
Forum Type: Public
Moderator: edmunds
Time Zone: EST
Printer Friendly Format
Original Message
 
"uShop Lite "sendmail" simply does NOT work!"
Posted by Drew on Nov-03-00 at 02:33 PM (EST)
I'm pulling my hair out over this...and I'm about to throw in the towell on this program!

I love the look and operation of uShop...but the email notification simply does NOT work! Orders are placed with no problem, and a "Thank You" page is created. Orders are being written to my "orders" directory, and I can access them online via the Order Reader. But neither I or my customers are getting email notification. I've tried everything possible, all to no avail. I've read the Troubleshooting text over and over, and I've tried every suggested fix. It just doesn't work!

I'm running on a UNIX server, and I have checked and double-checked the path to "sendmail". Have you ever had a situation where the program just won't work on a particular server? I'm using the Lite version...but there's no way I'm going to buy the full version if I can't even get the freebie version to work.

HELP!! I'm close to pulling the trigger!

Click to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents

 Table of Contents

RE: uShop Lite "sendmail"..., Bill Weiner, Nov-03-00, (1)
It Worked!!!, Drewski, Nov-03-00, (2)

 

 
Click here to goto Click here to goto the Lobby
Messages in this discussion
 
1 . "RE: uShop Lite "sendmail" simply does NOT work!"
Posted by Bill Weiner on Nov-03-00 at 03:59 PM (EST)
Now, your server is the one that does not actually have "sendmail", correct? Instead you are trying to use "qmail"?

http://www.uburst.com/dcforum/ushop_place_order/92.html

Well, to get "qmail" to work instead of "sendmail", I know that some people have just been able to specify the path to "qmail" instead of sendmail... but there's no guarantee there. If just specifying the path to "qmail" instead of "sendmail" is not working, then I would suggest:

1) Scenerio 2 - OPTION 1 at:

http://www.uburst.com/uShop/reference2/troubleshooting.html#CGI63

...just in case.

2) And if that doesn't work, Scenerio 2 - OPTION 2 also at:

http://www.uburst.com/uShop/reference2/troubleshooting.html#CGI63

....which uses sockets instead of "sendmail" or "qmail".

3) And finally, if those still don't work, then it may pay to try using a different email address entirely. That is, some servers are setup not to send email outside of their domain... for spamming reasons.... so you might want to check that.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
2 . "It Worked!!!"
Posted by Drewski on Nov-03-00 at 05:31 PM (EST)
Bill:

It works! All I had to do was remove the "n" from the cgiscript as you suggested. Seconds later...I got an email...sent to both ME and the bogus cutomer that placed the order. Put this one in your tech notes for future use. If I would have known this days ago, I'd have a lot fewer grey hairs!

Regards,
Drew

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents


Archive This Thread: Admin and Moderator OnlyRemove This Thread: Admin and Moderator Only
Click here to goto Click here to goto the Lobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Questions or problems regarding this bulletin board should be directed to Webmaster
©1997-1999 by DCScripts. All rights reserved.