www.uburst.com www.uburst.com

"Applets not displaying"

Go back to the LobbyClick here to Go Back to Main ListingClick here to see helpClick here to Search the Forum

Applets are not being displayed
Forum Type: Public
Moderator: edmunds
Time Zone: EST
Printer Friendly Format
Original Message
 
"Applets not displaying"
Posted by Duster on Apr-25-00 at 01:50 AM (EST)
I'm configuring the latest Lite version in preparation to upgrading and am having a problem with the applets. They wok fine on my computer (in both Netscape Nav. and IE), and I am using the codebase parameter to put the class files in a directory named classes. The problem is that once i upload everything to the server, the pllets don't load. The message says Class Not Found

The temporary location of the files, and the URL I'm testing, is http://diverlink.com/essence/essentialoils.htm

I'd like to get the kinks woeked out so I can upgrade and have it operational. Any help would be appreciated.

Click to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents

 Table of Contents

RE: Applets not displaying, Bill Weiner, Apr-25-00, (1)
Thanks, that did it., Duster, Apr-25-00, (2)

 

 
Click here to goto Click here to goto the Lobby
Messages in this discussion
 
1 . "RE: Applets not displaying"
Posted by Bill Weiner on Apr-25-00 at 04:44 AM (EST)
1) From looking at how your site is setup, you should set the codebase to either:

codebase="http://diverlink.com/essence/classes/"

or

codebase="./classes/"

The recommended codebase to use is the relative codebase="./classes/" - which is what you have for most of your applets. So keep using that as the codebase for all of your applets.

2) As for why the applets are not loading, from the "java.lang.ClassNotFoundException: uShopLibrary" error that is being displayed in the Java Console, I can tell that you do not have the required "uShopLibrary.class" file located on your server. Be sure to transfer all required uShop class files to your server: uShopLibrary.class, uShopProducts.class, uShopCartBase.class, and uShopMessageWindow.class. That will correct the problem.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
2 . "Thanks, that did it."
Posted by Duster on Apr-25-00 at 05:07 PM (EST)
LAST EDITED ON Apr-25-00 AT 05:42 PM (EST)

I'm a minimalist, and only uploaded the particular applet I was using, and thus had the problem. IO probably would have uploaded all the files as my next step, and am glad the problem was so easily solved.

Hint: it might help if the instructions used color to highlight the required files. it was too easy to overlook the mention of required files.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents


Archive This Thread: Admin and Moderator OnlyRemove This Thread: Admin and Moderator Only
Click here to goto Click here to goto the Lobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Questions or problems regarding this bulletin board should be directed to Webmaster
©1997-1999 by DCScripts. All rights reserved.