www.uburst.com www.uburst.com

"Applet Display problems (ghosting during scrolling)"

Go back to the LobbyClick here to Go Back to Main ListingClick here to see helpClick here to Search the Forum

Applets are not being displayed
Forum Type: Public
Moderator: edmunds
Time Zone: EST
Printer Friendly Format
Original Message
 
"Applet Display problems (ghosting during scrolling)"
Posted by jimh on Nov-29-99 at 06:56 PM (EST)
LAST EDITED ON Nov-29-99 AT 07:28 PM (EST)

LAST EDITED ON Nov-29-99 AT 07:00 PM (EST)

2 Problems:


1. On the order page (uShopOrderCustomCGI.class, small or large view cart display (uShopCart.class), etc. either the buttons or forms labels (*name, *address, etc.) will become unreadable during a windows scroll process using either the page scroll or the line scroll. I have tested this using 800x600 and 1024x768 with the same result. One of my collegues had the same problem on our test page: ( www.bayuniversity.com/h0courses/catalog.htm ) . This site is not currently in production to users as we are completing the testing of the possible cart to be selected. We have purchased your cart before noticing this problem with the trial version. We check the trial version and it did the same thing.

2. On using the back, the applets only display a grey box. They work normal during the normal forward linking process. The refresh does not correct the display.

These would not be acceptable problems to put on our finished page, as potential students would become frustrated before they completed the enrollment process.

Any suggestions?


Click to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents

 Table of Contents

Seening gray boxes when using the ..., John, Dec-04-99, (1)
grey boxes on back button, jimh, Dec-06-99, (4)
Problems, Charlie Edmunds, Dec-05-99, (2)
Ghosting problem, jimh, Dec-06-99, (3)
ghosting, Charlie Edmunds, Dec-07-99, (5)
Ghosting and Grey Boxes, jimh, Dec-08-99, (6)
Ghosting and Grey Boxes, clifcom, Dec-12-99, (7)
G & G, Charlie Edmunds, Dec-12-99, (8)
ghosting, eric, Dec-19-99, (9)
ghosting, Dave, Jan-27-00, (10)
"ghosting", Jeff, Jan-30-00, (11)

 

 
Click here to goto Click here to goto the Lobby
Messages in this discussion
 
1 . "Seening gray boxes when using the back button"
Posted by John on Dec-04-99 at 12:40 PM (EST)
I have been getting a similar result, however when I ran tests using the example pages that they give us, and then hitting the back button, it worked properly. I ran some more tests and have found the problem, at least for me.

I was running a small shopping cart in the upper left frame, and on the order page/frame, I was running a large shopping cart, and just below it, the order applet. When I take out the shopping cart applet, the problem goes away. Apparently, you can't display both the large shopping cart applet and the order form on the same page and expect them to refresh when you hit the back button. This wasn't happening in the previous release.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
4 . "grey boxes on back button"
Posted by jimh on Dec-06-99 at 06:45 PM (EST)
We do include the small cart applet (in a table) on the left and the order applet on the right (different table cell). Non-framed. We did not include the large cart applet above the order applet. This approach matches our catalog section with the small cart applet on the left and the items on the right with the add buttons next to each item.

Thanks for the tip. We'll test to see if we need to re-design our cart.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
2 . "Problems"
Posted by Charlie Edmunds on Dec-05-99 at 05:16 PM (EST)
Jim,

I took a look at the url in your post and was not able to duplicate the problem. I am using IE5 and netscape 3.02. Neither one showed either problem. I checked at the way you referenced the codebase parameter and it looked fine. Are you still having problems? Are you seeing the problems with a specific browser version? Or all the time with any browser?

Charlie Edmunds
Microburst Technologies, Inc.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
3 . "Ghosting problem"
Posted by jimh on Dec-06-99 at 06:35 PM (EST)
The problem occurs with both Net4.7 and IE5.0 and our other tester used Net4.6. Both on PC's. Resolution's tested were 1024x768 and 800x600.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
5 . "ghosting"
Posted by Charlie Edmunds on Dec-07-99 at 08:09 PM (EST)
Jim,

What version of uShop are you using? If it is not version 2, go ahead and upgrade. I'm not sure what to tell you on problem number 1 but problem number 2 is usually caused by the class files not being all in the same place or not referencing them all exactly the same way via the codebase parameter. I tried your site again tonight and was not able to duplicate problem number one so I'm not sure what to suggest there. I will talk to the developers about it though.

Charlie Edmunds
Microburst Technologies, Inc.

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
6 . "Ghosting and Grey Boxes"
Posted by jimh on Dec-08-99 at 11:00 AM (EST)
Using v2. and all classes are in the same directory with the codebase setup. The applets work fine on the first pass, this occurs on the BACK step. The other problem is the ghosting (the contents of the applet become unreadable if the windows scroll bar is used. This happens on your examples as well as on our server. Both of these problems are stopping us from releasing our site.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
7 . "Ghosting and Grey Boxes"
Posted by clifcom on Dec-12-99 at 00:39 AM (EST)
Could this be an issue of either CPU and/or Graphics card?

Cliff Etzel
ClifCom

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
8 . "G & G"
Posted by Charlie Edmunds on Dec-12-99 at 08:54 AM (EST)
Cliff,

That's possible, especially if you are seeing the same effect on the reference site. If that is the case then it shouldn't be a problem for your users.

I received a note back from one of the developers and he was not able to reproduce problem number 1 but had the following advice for problem number 2:

IN REGARD TO PROBLEM #2

As for the grey box problem you are see when you press back, that is
something new that has started occuring -- mostly with Microsoft IE 5.0 --
and seems due to with the way IE handles caching applets. To correct the
problem, change the CODEBASE on your secure order page from:

CODEBASE = "https://bayuniversity.svwh.net/classes/UShop/"

to point to the URL of your classes on your public server (http instead of
https):

CODEBASE = "http://www.bayuniversity.com/classes/UShop/"

Transactions will still be secure as long as you leave the scriptpath set to
your secure (https) URL:

(Keep the https for the scriptpath URL).

Hope this helps you.
Charlie Edmunds

Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
9 . "ghosting"
Posted by eric on Dec-19-99 at 11:35 PM (EST)
I get the same thing some times (maybe half the time) where I cant read an address line or two in the order form. For what its worth... it only seems to happen when i use the scroll wheel with my logicode mouse. When I grab the scroll bar with the cursor and move it, it never fails. I always chalked it up as mouse drivers or incompatabilities. I hope that helped
the site is runnig at www.247kites.com
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
10 . "ghosting"
Posted by Dave on Jan-27-00 at 10:40 AM (EST)
THis also happens to me when I am using the scroll wheel on the MS Intellimouse Pro. I have updated the drivers. It doesn't happen with the scroll bar.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents
 
11 . ""ghosting""
Posted by Jeff on Jan-30-00 at 02:26 AM (EST)
Also occurs when using the scroll of my Wacom "mouse" with latest drivers. If I move it up and down a couple more times, it will usually come back.
Remove this Message: Administrator and Moderator onlyClick to Send Alert Message to the Administrator Click to edit this messageClick to EMail Click here to reply to this messageClick here to reply to this message with quotesClick to goto the Table of Contents


Archive This Thread: Admin and Moderator OnlyRemove This Thread: Admin and Moderator Only
Click here to goto Click here to goto the Lobby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Questions or problems regarding this bulletin board should be directed to Webmaster
©1997-1999 by DCScripts. All rights reserved.